قهوه ترک یکی از قدیمیترین و معروفترین روشهای تهیه قهوه در جهان است که ریشه در تاریخچه غنی و سنتی کشورهای خاورمیانه دارد. این نوشیدنی ابتدا در قرن پانزدهم در یمن تهیه شد و سپس به ترکیه و دیگر کشورهای عثمانی منتقل گردید. قهوه ترک با روش خاص خود که شامل پودر ریز قهوه، آب سرد و شکر است، طعمی غلیظ و غنی به ارمغان میآورد. یکی از ویژگیهای منحصر بهفرد قهوه ترک، استفاده از قهوهساز مخصوص به نام “جذب” است که در آن دانهها بهطور کامل آسیاب شده و در آب جوش میآیند تا طعمی متراکم و قوی به دست آید. این نوشیدنی بهعنوان یک نماد از مهماننوازی در کشورهای مختلف شناخته شده است و هماکنون در بسیاری از مناطق جهان با افزودنیهای مختلفی همچون هل و زعفران سرو میشود.
تاریخچه قهوه ترک
18
بهمن